Maraton
Általános tudnivalók

Maratoni táv (42,2 km) 1760 méter szintemelkedéssel Budán, városon belül a Budai hegyekre történő felfutással. Clark Ádám téri 0 km kőtől a Hármashatár-hegy tetejéig, jelölt, de nem biztosított útvonalon. KRESZ betartása kötelező! Frissítés egyénileg (a térképen 16 jelölt kút található). Övtáska és kulacs ajánlott. Az egyenlő esélyek megteremtése miatt a maratonon külső segítség nem engedélyezett, illetve csak a pálya azon pontjain ahol a segítővel nem rendelkezőknek a yrendezőség fel tudja adni a rajtnál leadott saját frissítőket. A pályán ilyen pontok kb. 10 kilométerenként lesznek kijelölve. Ezeket a térképen illetve a technikai értekezleten valamint a maraton előtt a rajtnál is ismertetünk majd. A csomagokat átszállítjuk a rajttól a célhoz. Az útvonal egy része terepen lett kijelölve, ahol fokozott figyelmet kíván a veszélyes lejtőn való lefutás.


Limitidő

6 óra
A jelenlegi pályarekordokkal kapcsolatos információk az Eredmények részben olvashatók.


Nevezés

A nevezés azoknak ajánlott, akik már futottak maratoni távot legalább 4 óra körüli idővel. Korhatár 18 év felett. A maratonon mindenki saját felelősségére indul!
Ha máris neveznél, itt megteheted.


Díjazás

A szintidőn belül teljesítők oklevelet és finisher feliratú pólót kapnak, mely mellé a nemenkénti első három helyezett érmet nyer. Az elsőként célba érkező viheti haza azt a vándorserleget, melyen évről-évre feltüntetjük a győztes nevét és idejét. Amennyiben ezt a kupát valaki három éven keresztül folyamatosan birtokolni tudja, úgy az véglegesen az Ő tulajdonába kerül majd. További különdíjban részesül az, aki az eddig felállított valamely csúcsot megdönti. A jelenlegi csúcsokat az Eredmények részben nézheted meg.


#1 #1 #1
finisher poló érmek vándorserleg

Kérdések és válaszok (technikai értekezlet)

A maratonnal kapcsolatos valamennyi kérdésre a Kapcsolat részben megadott elérhetőségek valamelyikén, illetve a maraton előtt megrendezésre kerülő technikai értekezleten kaphattok választ. Technikai értekezlet ideje és helye a hírekben kerül meghírdetésre.