Működés

Ez a cikk egy elképzelés arról, hogyan működhet egy ilyen jellegű oldal.
Alapvetően azt hiszem nincs szükség semmi különösebb iránymutatásra, ha valakinek van egy ötlete amiről írna, amit megvalósítana, vagy egyszerűen csak hozzászólna valamihez amivel az oldalon már foglalkozunk, tegye meg, örömmel vesszük.

Megfontolva azonban a multi platform-on történő megvalósítás igényét, amiért az oldal létrejött, lehet érdemes mégis valamiféle iránymutatást kitalálni.

Ötlet

Az ötletet oldalon hozzászólásként bedobáljuk az ötleteket.

Specifikáció

Leginkább az ötlet tulajdonosa, de bárki aki kedvet érez a téma végigviteléhez, megírja a specifikációt. Ebben a bejegyzésben kerül tisztázásra, hogy pontosan mit szeretnénk megoldani az ötlet megvalósításával. Aki a specifikációt írja, egyben magára vállalja a szerepet, hogy az egyes implementációkat véleményezi, a fejlesztés során felmerülő kérdésekben igyekszik segítséget nyújtani.
A specifikáció megszületésével egyidőben felvételre kerül a feladathoz kapcsolodó kategória, melyet majd a kapcsolódó bejegyzésekben használunk.

Megoldások kutatása – POC

Öszetettebb megoldások esetén a specifikáció véleményezésében azonosítjuk a megvalósításhoz szükséges kutatási területeket. Ebből a “beszélgetés”-ből alakul ki az a POC lista melyet a tényleges megvalósítás előtt minden platformon meg kell vizsgálni, kisebb alkalmazások formájában ki kell próbálni. A POC listához szintén kategóriák készülnek, melyek a feladat kategóriájának alárendeltjei lesznek, a POC megvalósítáokban használjuk majd őket.

Implementáció

A tényleges implementáció, ahol megvalósítjuk a specifikációban leírtakat, felhasználva a kidolgozott POC-okat.

Dokumentáció

Az elkészült POC vagy implementáció publikálásához bejegyzés készül, amelyben alapvetően a fejlesztést kellene bemutatni, természertesen nem teljes mélységében, inkább csak a lényeges részeket kiemelve, screenshoot-okat becsatova.
A bejegyzéshez adjuk meg a kategóriát és a platform szerinti címkét.

Take your class from anywhere take your class from home, at the library, paper writings or even in your bathtub

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


öt × 7 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>